Route N9 de Suzette, 84340 Malaucene, France
+33 9 87 55 79 20

De Provence

Provence gaat heel vanzelfsprekend samen met charme en het goede leven, dus bij uitstek geschikt als vakantiebestemming! Met zijn vredige heuvels waar we de krekels kunnen horen zingen, de prachtige lavendelvelden en olijfboomgaarden, het struikgewas met de heerlijke geuren van tijm en rozemarijn, de indrukwekkende canyon van Verdon, de bijzondere calanques, de kleine kreekjes maar ook de zandstranden: werkelijk iedereen vindt hier iets van zijn gading!

Cultuur

Deze populaire streek is rijk aan toeristische trekpleisters; we kunnen het niet over de Provence hebben zonder de schitterende hooggelegen dorpjes van Luberon te noemen, of de voormalige pauzenstad Avignon, de historische wijk van Aix-en-Provence, de antieke arena’s van Arles, de beroemde berg Sainte-Victoire, onsterfelijk gemaakt door de schilder Paul Cézanne, het stadje Saint-Rémy-de-Provence, de citadel van Sisteron of het aardewerk van het pittoreske dorp Moustiers-Sainte-Marie, om u maar een idee te geven!

Proeven

De kracht van de Provençaalse keuken ligt in de eenvoud en de eerlijkheid van haar ingrediënten. Zalig genieten van deze eenvoudige specialiteiten met een fruitig Provençaals wijntje aan de rand van het zwembad dat is pas echt luxe.

Wie van lekker eten houdt, weet dat de Provence ook alles in huis heeft om gastronomisch te verwennen.

Natuur

De Provence associeren we spontaan met de rustgevende aroma’s van lavendel en wilde tijm, de geur van warme zomers en zondoorstoofde muren. Ademen krijgt er een andere betekenis. De gezonde lucht is standaard. Ademen doe je op het ritme van het zonnige zuiden. Langzaam in en uit. Dolce Farniente. Zoals God in Frankrijk. De ogen sluiten en genieten. De Provence is een levensstijl.

Sport

Wie tot rust komt kan bergen verzetten. De Mont Ventoux in uw achtertuin, dat spreekt tot de verbeelding. Iedereen kent wel iemand die ‘Le Géant’ per fiets beklommen heeft. Wie houdt van een sportieve dosis zuurstof hoeft zich niet te beperken tot de fiets. De streek biedt tal van mogelijkheden om een nieuwe adem te vinden. Wandelen, tracking, paardrijden, bergbeklimmen, golfen, noem maar op. En breng in de winter maar de skilatten mee, want met de Mont Ventoux heb je ook een skipiste in de achtertuin.

Malaucène

Malaucène is een gemeente in het Franse departement Vaucluse (regio Provence-Alpes-Côte d’Azur) en telt 2903 inwoners (2017). De plaats maakt deel uit van het arrondissement Carpentras.

De oppervlakte van Malaucène bedraagt 45,33 km², de bevolkingsdichtheid is 64 inwoners per km². Malaucène ligt aan de voet van de beruchte berg Le Mont Ventoux en is daarom een trekpleister voor wielerliefhebbers.

Adres

Route N9 de Suzette
84340 Malaucene (France)

telefoon

+33 9 87 55 79 20

contact

info@pontdelorme.com
www.pontdelorme.com